In 't Veen Advocaten Alphen aan den Rijn en Waddinxveen

Alphen a/d Rijn
0172 - 47 56 77

Waddinxveen
0182- 61 36 22

Van vernietiging opzegging arbeidsovereenkomst naar toekenning vergoeding

Het switchen van het verzoek tot vernietiging van de opzegging van een arbeidsovereenkomst naar een verzoek tot toekenning van een billijke vergoeding is mogelijk, ook als de switch buiten de vervaltermijn wordt gedaan.

Vervaltermijn vernietiging opzegging en verzoek toekenning vergoeding

Een verzoek tot vernietiging van de opzegging na een ontslag op staande voet dient bij de kantonrechter te worden ingediend binnen twee maanden na de dag waarop de arbeidsovereenkomst is geëindigd.

Een verzoek tot toekenning van een billijke vergoeding dient eveneens binnen twee maanden na de dag waarop de arbeidsovereenkomst is geëindigd te worden ingediend bij de kantonrechter.

Een werknemer heeft in geval van ontslag op staande voet de keuze tussen vernietiging of een billijke vergoeding. Een billijke vergoeding kan worden toegekend als blijkt dat de werkgever de arbeidsovereenkomst heeft opgezegd zonder dat sprake is van een dringende reden.

Switch

Tijdens de mondelinge behandeling van het verzoek tot vernietiging van de opzegging dat een werknemer had ingediend, stelde deze werknemer alsnog in de beëindiging van de arbeidsovereenkomst te willen berusten. Tegelijkertijd deed de werknemer een beroep op toekenning van een billijke vergoeding.

Hoewel het verzoek tot toekenning van een billijke vergoeding niet binnen de termijn van twee maanden is gedaan, stelt de kantonrechter in Amsterdam in zijn uitspraak van 5 oktober 2016 dat een switch mogelijk is, nu het oorspronkelijke verzoekschrift (tot vernietiging van de opzegging) wèl tijdig is ingediend. Er is geen aanknopingspunt in de wet aanwezig voor het standpunt dat een zogenoemde switch buiten de vervaltermijn niet meer mogelijk zou zijn, aldus de kantonrechter.

Dit betekent dat na een  verzoek tot vernietiging van de opzegging in geval van een ontslag op staande voet alsnog een keuze voor een billijke vergoeding mogelijk is als het oorspronkelijke verzoek maar tijdig, dus binnen de vervaltermijn, is ingediend.

Op de inhoud van deze pagina en op het gebruik van deze website zijn algemene voorwaarden van toepassing.

Ontslag op een combinatie van gronden

Geplaatst op: 12 mei 2020

Arbeidsrechtelijke gevolgen van de coronacrisis

Geplaatst op: 31 maart 2020

Civiele arbeidsrecht van toepassing op ambtenaren

Geplaatst op: 7 februari 2020

Slapend dienstverband niet langer toegestaan

Geplaatst op: 22 november 2019

De herplaatsingsverplichting bij het verval van een arbeidsplaats of functie

Geplaatst op: 3 oktober 2019

Inloopspreekuren

Elke donderdag houden wij een inloopspreekuur. Eén van onze advocaten geeft u tijdens dit spreekuur kosteloos juridisch advies.

Inloopspreekuur Alphen aan den Rijn
Elke donderdag van 17:30 tot 18:30
Meer informatie >

Inloopspreekuur Waddinxveen
Elke donderdag van 17:30 tot 18:30
Meer informatie >

Ondernemersspreekuur
Elke donderdag van 16:30 tot 17:30
Meer informatie >

Zoeken

Maak direct een afspraak