In 't Veen Advocaten Alphen aan den Rijn en Waddinxveen

Alphen a/d Rijn
0172 - 47 56 77

Waddinxveen
0182- 61 36 22

Medewerkers

Mr. drs. H. Warendorp Torringa

Mr. drs. H. Warendorp Torringa

rieksg

Mr. drs. H. (Rieks) Warendorp Torringa (1979) studeerde eerst Japanse taal en cultuur aan de Universiteit Leiden. Na afronding van die studie, begon hij aan de opleiding Rechtsgeleerdheid aan dezelfde universiteit, met als masterspecialisatie het burgerlijk recht. Sinds 2016 maakt hij deel uit van de maatschap In ’t Veen Advocaten.

Tijdens en na zijn studies is Warendorp Torringa onder meer werkzaam geweest als docent bij de Universiteit Leiden, zowel bij de opleiding Rechtsgeleerdheid als bij de opleiding Japans. Mede hierdoor is Warendorp Torringa vertrouwd met het uitleggen van ingewikkelde dingen in begrijpelijke taal.

Daarnaast is Warendorp Torringa tijdens en na zijn studie als ondernemer actief geweest. Zo is hij medeoprichter van het Japanse vertaalbureau Moshi Moshi en was hij vennoot van Bazix, een onderneming die Japanse hard- en software localiseerde en naar Europa importeerde.

Na zijn beëdiging als advocaat is Warendorp Torringa gaan werken bij De Brauw Blackstone Westbroek, een groot internationaal geörienteerd advocatenkantoor aan de Amsterdamse Zuidas. Begin 2012 is hij overgestapt naar In ’t Veen Advocaten om zich toe te leggen op het “klassieke” advocatenwerk. In 2016 trad hij toe tot de maatschap In ’t Veen Advocaten.

Warendorp Torringa oefent een gevarieerde praktijk uit, waarbij de focus ligt op alles wat met het vermogensrecht te maken heeft, zoals het ondernemingsrecht, het contractenrecht (waaronder ook algemene voorwaarden), incasso van vorderingen, het huurrecht, onroerend goed en faillissementen. Daarnaast houdt Warendorp Torringa zich bezig met het erfrecht, het personen- en familierecht en procesrechtelijke onderwerpen als het beslag- en executierecht. Warendorp Torringa adviseert, maar procedeert ook, zowel in eerste aanleg als in hoger beroep en zowel in bodemprocedures als in korte gedingen.

Door zijn activiteiten als ondernemer kent en begrijpt Warendorp Torringa de denkwijze van ondernemers en kan daardoor snel met hen schakelen. Voor ons kantoor staat hij dan ook veel ondernemers bij.

In zijn communicatie met cliënten is Warendorp Torringa integer, duidelijk en efficiënt, waardoor de cliënt snel weet waar hij aan toe is en welke “aanvliegroute” het beste kan worden genomen.

Warendorp Torringa is naast zijn werk als advocaat ook lid van de Raad van Toezicht van SCOPE Scholengroep, de grootste onderwijsorganisatie in Alphen aan den Rijn en omstreken, met twaalf basisscholen, zeven middelbare scholen en twee scholen voor speciaal onderwijs.

Warendorp Torringa heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten het rechtsgebied algemene praktijk (burgerlijk recht) geregistreerd. Deze registratie verplicht Warendorp Torringa elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op het geregistreerde rechtsgebied.

Rechtsgebieden

Mr. Van Galen en mr. De Vries komen ons team versterken!

Geplaatst op: 24 mei 2022

Open inloopspreekuur wordt hervat!

Geplaatst op: 29 september 2021

Stelplicht en bewijslast in civiele procedures

Geplaatst op: 28 februari 2020

Zoeken

Maak direct een afspraak