Mw. mr. M.D. (Marcella) Sjerp-Verwoerd (1984) rondde in 2007 de studie Rechtsgeleerdheid cum laude af aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Zij werd in 2013 beëdigd als advocaat en is sinds november 2015 advocaat bij In ‘t Veen Advocaten. 

Voordat Sjerp-Verwoerd haar intrede deed in de advocatuur, is zij bij het Gerechtshof Den Haag werkzaam geweest als gerechtssecretaris. Zij heeft daar veel ervaring opgedaan in het schrijven en lezen van processtukken en het analyseren van complexe juridische zaken. Ook heeft zij van dichtbij kunnen zien hoe advocaten, rechters-commissarissen en rechters werken en mede op basis daarvan de weloverwogen keuze gemaakt haar carrière in de advocatuur voort te zetten.

Sjerp-Verwoerd adviseert en procedeert in eerste aanleg en in hoger beroep op het gebied van het personen- en familierecht en het strafrecht. Zij staat bedrijven, instellingen en particulieren bij.

Op het gebied van het personen- en familierecht staat zij haar cliënten bij in de meest uiteenlopende zaken. Te denken valt daarbij aan echtscheidings- en omgangszaken, voornaamswijzigingen, zaken betreffende erkenning van kinderen en het ouderlijk gezag, alsook zaken betreffende de vaststelling en wijziging van kinderalimentatie en partneralimentatie. Ook kunt u haar inschakelen voor zaken op het gebied van ondertoezichtstellingen en uithuisplaatsingen en zaken betreffende mentorschap, meerderjarigenbewind en curatele.

Op het gebied van het strafrecht behandelt Sjerp-Verwoerd zowel lichte als zware strafzaken. Cliënten kunnen bijvoorbeeld bij haar terecht bij een verdenking van diefstal, mishandeling of drugshandel. Ook bij de zwaardere geweldsdelicten zal Sjerp-Verwoerd u met raad en daad bijstaan. Voorts staat zij haar cliënten bij in gijzelingszaken; zaken waarbij de cliënt de vrijheid wordt ontnomen vanwege bijvoorbeeld het niet voldoen van openstaande boetes.

Kenmerkend voor Sjerp-Verwoerd is haar betrokken en persoonlijke aanpak waarbij de emoties van de cliënt goed worden aangevoeld en waarbij tegelijkertijd op een effectieve manier juridisch maatwerk wordt geleverd.

Naast haar werk zet Sjerp-Verwoerd zich onder meer in op maatschappelijk gebied. Zij werkt sinds 2012 als vrijwilligster bij de Rechtswinkel Alphen aan den Rijn e.o., waar zij rechtzoekenden voorziet van juridisch advies. Daarnaast is zij actief geweest in diverse commissies van De Vereniging de Jonge Balie bij de Hoge Raad der Nederlanden. Sjerp-Verwoerd is lid van de vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsmediators, de vFAS.

Sjerp-Verwoerd heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten het rechtsgebied personen- en familierecht geregistreerd, specifiek op de gebieden echtscheidingen, alimentatiezaken, omgangsregelingen, ouderschap en erkenning, mediation, jeugdbeschermingsrecht en internationaal privaatrecht. Deze registratie verplicht Sjerp-Verwoerd elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op het geregistreerde rechtsgebied.